Samen laten we je team optimaal presteren

Laat het optimaal presteren van je team niet aan het toeval over. Met de juiste ondersteuning geef je beginnende teams alle kansen om samen te groeien en topprestaties neer te zetten. Een succesvol team kan je perfect bewust creëren en kneden. Samen met de teamleader gaat Jill Adams aan de slag om een sterk team te vormen dat uitmuntend presteert.

Wanneer is teamcoaching aangewezen?

Alle beginnende teams doen hun voordeel met teamcoaching. Door vanaf het begin te werken aan hechte onderlinge relaties, creëer je een sterk team dat grootse prestaties levert.

Bestaande teams waar het samenwerken minder goed verloopt én waar de groepsprestaties ondermaats blijven, hebben ook baat bij intensieve coaching en ondersteuning.

 

Wat is het doel van teamcoaching?

Voor een optimaal presterend team moet je de juiste randvoorwaarden creëren. Daardoor krijgt het onderlinge vertrouwen alle kansen om te groeien. De teamleden mogen conflicten niet uit de weg gaan, maar laten deze op een constructieve manier bijdragen tot creatief oplossingsgericht denken. Een open en constructieve communicatie binnen het team staat centraal. Verder hebben de teamleden ook oog voor de relevante stakeholders rond het team.

Alle teamleden verbinden zich aan het gezamenlijke eindresultaat én nemen hun persoonlijke verantwoordelijkheid op voor hun individuele taken. Tenslotte weet het team wat de doelen zijn en behoudt iedereen de focus op het beoogde eindresultaat. Vanuit dit perspectief neemt het team heldere beslissingen, ondersteund door duidelijke processen en procedures.

Wanneer al deze voorwaarden vervult zijn, stijgt een team uit boven zichzelf én levert het verrassende prestaties. De individuele teamleden voelen het aan als een voorrecht om deel uit te maken van de groep. Deze stimulerende teamspirit vormt een blijvende herinnering en drijfveer voor hun verdere carrière.

teamcoaching-2

Hoe pakt Jill Adams teamcoaching aan?

Elke teamcoaching door Jill Adams is volledig maatwerk. We spreken telkens over een intensief begeleidingstraject van drie tot zes maanden met een duidelijk einddoel.

Doorheen het traject maakt het team via groepssessies met Jill Adams als coach onderling heldere afspraken om de doelen te bereiken.

Op basis van eerste verkennende gesprekken werkt Jill op maat een begeleidingstraject uit. Verschillende topics komen aan bod in het traject onder de vorm van gerichte trainingen en teambuilding.

Denk daarbij aan ‘creative problem solving’, het verloop van besluitvormingsprocessen in het team, hoe constructief feedback geven aan elkaar,…. Al deze elementen krijgen binnen het grotere begeleidingstraject hun juiste plaats.

Naast uitgebreide coachingstrajecten om teams te laten groeien, behoort ook intensieve teamtraining tot de mogelijkheden.

 

Geef je team de kans om te groeien. Contacteer Jill Adams voor een eerste kennismaking.