Omgaan met veranderingen

In onze moderne samenleving zijn veranderingen een constante. Omgaan met veranderingen is evenwel niet zo evident als het lijkt. Veel veranderingen gaan gepaard met angst en frustratie. Tijdens deze trainingen reikt Jill je tal van tools en praktijkgerichte inzichten aan om veranderingen aan te grijpen als een kans.

Veel mensen zien verandering eerder als een bedreiging dan als een kans. Terwijl organisatieverandering je als individu ook heel wat mogelijkheden biedt om voor jezelf een nieuwe, zinvolle plek te verwerven, heeft verandering voor veel mensen een negatieve bijklank. Je hebt angst, voelt je gefrustreerd en onzeker of bent zelfs ronduit boos.

Verandering kan je interne energiebronnen zowel op sociaal, mentaal, emotioneel als fysiek vlak helemaal leegzuigen. Tijdens deze trainingen krijg je tal van praktijkgerichte inzichten aangereikt om anders om te gaan met veranderingen. Je leert verschillende strategie├źn om je binnen een veranderingstraject positief te herpositioneren.

Jill Adams werkt de training uit op maat, afhankelijk van de veranderingsfase waarin jouw organisatie zich bevindt. Is de verandering gepland voor de toekomst en wordt er met argusogen gekeken naar wat komen gaat? Of is de grootste verandering achter de rug en ligt iedereen uitgeteld in de touwen?

Terug naar het overzicht

Meer weten over deze training? Contacteer Jill Adams voor een eerste kennismaking.