Hoe behoud ik mijn veerkracht?

In deze trainingen staat jouw persoonlijke veerkracht centraal. Veerkracht beschouwen we daarbij als de preventie energie die we nodig hebben om onze dagelijkse uitdagingen aan te gaan.

Ieder mens heeft nood aan veerkracht. Dankzij onze veerkracht staan we elke ochtend fris en monter op én overwinnen we de talrijke dagelijkse kleine beslommeringen. Denk daarbij aan de file, een ruzie op het werk, dagelijkse vervelende karweitjes,…

Wanneer deze dagelijkse routine je uit balans dreigt te brengen, ontbreekt het je aan veerkracht. Het is de optelsom van kleine zorgen die je kopje onder duwt en mogelijk zelfs leidt tot een burn-out. Ook tragische gebeurtenissen kunnen je veerkracht breken. Denk daarbij aan een plots ontslag, een scheiding of een overlijden van een dierbare.

Tijdens deze training leer je hoe veerkracht samenhangt met jouw interne energiebronnen en jouw omgeving. Deze energiebronnen omvatten verschillende invalshoeken: mentale energie, fysieke energie, sociale energie, emotionele energie,… Je krijgt gerichte tips en tricks om jouw veerkracht te verstevigen door het aanvullen van jouw persoonlijke energiebronnen.

Doorheen individuele reflectie en groepsoefeningen leer je hoe situaties anders te interpreteren zodat ze je meer energie geven in plaats van je veerkracht te breken. Bovendien leer je de signalen – bijvoorbeeld snelle frustraties en irritaties – te herkennen die wijzen op een dalende veerkracht. Dit geeft je de kans om tijdig in te grijpen.

Terug naar het overzicht

Meer weten over deze training? Contacteer Jill Adams voor een eerste kennismaking.